Friday, November 7, 2014

Umi, Mengandung & Omega Guard!

Assalamualaikum readers...

Selamat sejahtera...

Semua yang membaca blog umi mesti dah tau yang bulan November merupakan bulan promosi Omega Guard kan? Tengok je gambar yang kat sebelah kanan uollsss, terpampang dua poster promo Omega! Umi dah pun menyediakan beberapa post berkaitan Omega Guard yang ohsem nie.  Rase seronok dan teruja bila dapat berkongsi tentang Omega Guard dan manfaat2 yang diperolehi hasil daripada consume minyak ikan ultra tulen SHAKLEE nie!

Hari nie umi nak kongsi pengalaman umi sendiri dan Omega Guard. Masih segar diingatan waktu mengandungkan Muhammad Mu'adz Hadi kira-kira 16bulan yang lalu...Sememangnya kehamilan kali kedua ini dirancang sebab anak umi yang sulung, Muhammad Rusydi Hadi dah pun masuk 4 tahun. Umi mula perasan yang umi mengandung pada bulan 7 tahun 2013, bulan dimana semua umat Islam sedang menyambut bulan Ramadhan. Waktu tu kandungan baru berusia 6minggu!

Berbeza sekali mengandung anak kedua berbanding anak sulung kerana umi mengalami alahan aka morning sickness! Alahai, masa tu baru tau macam mana rasanya mual2, loya dan muntah2! Memang sangat menguji, tambah pula dibulan puasa... masa mengandungkan anak sulung, memang takde masalah alahan...Untuk pengetahuan uollsss, masa mengandung anak kedua ni lah umi mula kenal dan jatuh cinta dengan Shaklee, sebab dah tak tahan dengan alahan, umi pun mencari solusi untuk mengurangkan/ menghilangkan alahan pada waktu itu!

Dan alhamdulillah, umi dipertemukan di alam siber dengan Mummy Hanim,  dan beliaulah yang memperkenalkan produk Shaklee pada umi. Masa tu umi ambil set hamil yang terdiri daripada:
  • Vitalea
  • B Complex
  • Vitamin C
  • Ostematrix
  • Omega Guard
Ok, nampak tu, omega guard termasuk dalam senarai set hamil kan? Kita skip dulu vitamin2 lain yang umi ambil masa mengandung dulu sebab tadi umi dah janji nak kongsi pasal Omega Guard kan? Umi merupakan seorang yang obes! Kalau dah memang obes, bila ke klinik dan buat buku, memang akan dapat tag/stiker hijau! Ibu2 yang mengandung paham la pasal tag/stiker nie kan! Berat badan umi sentiasa dipantau oleh misi dan juga doktor sepanjang umi hamil. Stress sangat bila setiap kali check up, berat naik mendadak walaupun time tu rasa dah jaga pemakanan! memang asyik muka umi je la yang kene repeat appoinment sebab berat naik! Kenapalah tak kenal Shaklee lebih awal...haihhhh...

Untuk mengandung kali kedua, umi ambil Omega Guard diawal kehamilan. Masa tu tak tau lagi apa fungsi Omega Guard, tapi sebab dah masuk dalam set hamil kan, so umi pun makan la dengan gigihnya. Mula-mula macam tak perasan yang berat tak naik, dalam hati berkata2 jugak, mungkin kecik lagi perut, so berat tak naik lagi! Tapi semakin bertambah bulan, baru umi perasan yang pertambahan berat umi seiring dengan usia kandungan! Misi dan doktor pun tak bising sebab berat naik secara normal...lagi satu, orang kata kalau mengandung nie, kita akan jadi kuat makan! tetapi tidak pada umi, masa mengandung kali kedua umi hanya makan apabila lapar sahaja...

Bila dah kesihatan umi dan baby dalam perut sihat, umi pun teruja nak tau mana satu di antara vitamin2 yang umi ambil masa tu yang membantu mengawal berat badan umi nie... Umi pun baca lah kat internet, gugel sane gugel sini...dan hasilnya, Omega Guard yang umi makan selama nie yang berfungsi membantu mengawal berat badan sepanjang kehamilan... Ingatkan makan Omega Guard tu untuk bagi khasiat pada bayi dalam kandungan je, tapi juga bagus untuk ibu! Omega Guard bertindak membakar lemak dan mengawal paras kolesterol dalam darah semasa mengandung! Suka2!

Sekarang, walaupun Muhammad Mu'adz dah pun berusia 7 bulan, umi tetap teruskan mengambil Omega Guard sebagai suplemen tambahan harian umi! Maklum la, kandungan asid lemak Omega 3 yang tinggi dalam Omega Guard tu hanya boleh didapati daripada makanan yang kita makan sebab badan tak produce asid lemak Omega 3! Kalau nak harapkan makan ikan tiap2 hari, memang jadi kucing lah umi nant!hihihihihi...

Ok la, rasanya dah panjang sangat berceloteh kali nie... Takpe lah, umi santai2 je malam nie share dengan uollsss ya! sambil2 tu kepada ibu2 mengandung dan nak cuba ambil Omega Guard, bulan nie adalah peluang uollsss nak grab promosi nie, rugi sesangat kalau tak beli! Nak tau kenapa umi cakap rugi? Cer baca Omega Guard...Promosi November 2014 nie...



Nak Order?

~Pengedar Shaklee Kuantan Pilihan Anda~

Yatie
ID: 1078743
call/sms/whatsapp/telegram:
0199774302
add & pm: 
FB Norhayati binti Mazlan
Like FB Page:
 Lemari Vitaminku
emel:
 yatiesams@gmail.com
COD area 
Sekitar kawasan Kuantan

Penghantaran seluruh Malaysia melalui POSLAJU




7 comments:



  1. OmegaGuard dan Set Mengandung Shaklee memang terbaik utk kawal berat badan semasa mengandung.



    <a href=

    ReplyDelete
  2. Shaklee ni memang pandai tau... Buat promosi hebat aje setiap bulan... Rugi sape tak grab harga promo ni...

    Nak beli produk shaklee secara walk in??? Jom lihat cawangan berhampiran anda di sini >>> Cawangan Shaklee Seluruh Malaysia

    ReplyDelete
  3. terasa nak mengandung sekali lagi..heheh ruginya kan tak kenal omega dulu, insyaAllah kehamilan akan datang saya cuba

    ANAK TAK NAK MAKAN NASI; SIHAT KE TAK?

    ReplyDelete
  4. Berat badan tak naik semasa mengandung sangat best. Biar berat bayi dalam kandungan je naik ye...

    DILEMA IBU BERSALIN SUKAR UNTUK KURUS

    ReplyDelete